Blog: Blij naar kantoor!

Blij naar kantoor?

Als we mogen kiezen waar we willen werken dan staat kantoor meestal niet bovenaan het lijstje. De manier waarop we onze kantoren gebruiken is de laatste jaren dan ook radicaal veranderd.

Gingen we eerder nog massaal naar kantoor met verplichte vaste werktijden, zijn we nu veel meer remote aan het werk vanuit de plek die onze voorkeur heeft.

Verandering

Naast de vrijheid in locatie is het ook veel vaker mogelijk om eigen werktijden te bepalen. Er is dus een enorme shift gaande waarbij de functie van het kantoor radicaal verandert!

Daarmee reist meteen de vraag;

 • Welke rol gaan kantoren in de toekomst spelen?
 • Hoe gaan we onze kantoren anders gebruiken?
 • En waarom zou je de bestaande werkplekken niet gewoon behouden? 

Ter inspiratie kijken we naar plekken waar mensen graag verblijven en hun vrije tijd doorbrengen:

Om op te laden staat de natuur op nummer 1. Logisch, want tot zo’n 200 jaar geleden leefden we praktisch allemaal nog in de natuur. Nu moeilijk voor te stellen, maar onze genen zijn zo ingesteld dat we ons omringt door bossen, duinen, zee en velden nog steeds het meest thuis voelen. Groen in de werkomgeving anno 2023 is dus ook een must en een belangrijke reden van welbevinden.

Werken vanuit positieve gezondheid?

Gezondheid is essentieel in deze tijd waarin 1 op de 6 mensen een burn-out voor zijn kiezen krijgt en mensen massaal chronisch ziek worden. We moeten dus radicaal gezonder worden en beter voor onszelf zorgen. Daarbij vormen mentale, fysieke en emotionele gezondheid de basis. Het zou mooi zijn als werkgevers hun personeel leren korte breaks te nemen waarin het normaal wordt om te bewegen, te mediteren en kantines enkel nog gezonde voeding aanbieden.

Sfeervolle kantoren

In sfeer en beleving hebben werkgevers vaak nog een behoorlijke inhaalslag te maken en kan een kantoor als fysieke plek een belangrijke rol gaan spelen, al zou je dat in eerste instantie misschien niet denken…

Daarvoor is het interessant te kijken hoe restaurants en hotels, winkels en bijv. pretparken dat doen. Zij zijn specialisten in het comfortabel maken van hun gasten. Daarbij is beleving onmisbaar geworden de afgelopen jaren en zijn we gewend geraakt aan sfeer en entertainment. Comfort in het interieur op kantoor ervaar je door fijne kleuren, comfortabele meubels, zachte, natuurlijke materialen, ronde vormen, lekkere geuren en een goede akoestiek.
 

 

Het comfortabele huis

De meest voorkomende werkplek naast kantoor is natuurlijk thuis. Huizen zijn over het algemeen nog steeds gezelliger en sfeervoller ingericht dan kantoren. Mensen ervaren thuis meer rust en worden minder snel moe of overprikkeld.

Er is over het algemeen minder geluidsoverlast, een betere luchtkwaliteit en de meeste mensen hebben hun huis zo comfortabel ingericht dat ze zo min mogelijk de deur uit gaan. Om mensen terug naar kantoor te krijgen is een home feeling op kantoor noodzakelijk. En wat thuis mist zijn sociale contacten: daarvoor gaan mensen in de toekomst nog wél naar kantoor komen!

Hoe werken we in de toekomst?

Stel je eens voor: het gaan naar kantoor ervaar je als een inspirerende belevenis. Je komt binnen in een ruimte die rustig oogt, waar je een geborgen gevoel krijgt en mensen ontspannen zijn. Er is voldoende licht, het ruikt fris en er hangt een gemoedelijke sfeer. Vanuit de plek waar je binnenkomt kun je de werkplek kiezen die jij vandaag gereserveerd hebt maar je bent ook hier om anderen te ontmoeten. Het middelpunt van het bedrijf is de plek waar gegeten, overlegd en besproken wordt. Het mekka van ieder bedrijf wordt dus de kantine. Hier kun je ontbijten, heerlijk lunchen waarbij het motto is voeden in plaats van vullen. Rond dit kloppend hart zijn verschillende ruimtes die gebruikt worden om te overleggen, te vergaderen, alles met betrekking tot sociale interactie speelt zich hier af.

 

Sociale interactie

Willen kantoren nog bestaansrecht hebben dan moeten bedrijven deze transitie door gaan maken. Kantoren worden allereerst ontmoetingsplekken die gebruikt gaan worden voor sociale interactie. Je krijgt mensen dus ook enkel terug naar kantoor als het er aantrekkelijk uitziet en ze zich comfortabel voelen. Ze willen een fijne sfeer. Is die er niet? Dan spreken ze simpelweg ergens anders af. Of ze vinden een werkgever die wel oog heeft voor sfeer: de banen liggen tenslotte voor het oprapen.

Wil je dit voorkomen? Stap dan nu in deze transitie en maak het kantoor tot een onweerstaanbare werkplek waar mensen met plezier naar toe komen, gemotiveerd, gelukkiger en vitaler zijn en waar ze zich thuis voelen. Je denkt nu misschien dat dit onbetaalbaar is? Dan heb ik goed nieuws voor je: ik doe het eenmalig helemaal gratis!

vvv

Met jouw bedrijf deze transitie doormaken?

Ik doe het eenmalig helemaal gratis!

Om deze transitie te bewerkstelligen en daarbij te meten wat de positieve effecten zijn wil ik eenmalig het volgende aanbod doen:

Heb je interesse of weet je een bedrijf dat deze fase van verandering wil doormaken?

Wat je kunt verwachten:

 • DNA Analyse van de bedrijfsstructuur t.w.v. 195 euro.
 • Behoeftes van gebruikers van ruimtes worden in kaart gebracht.
 • Alle input wordt vertaald tot een passend interieur ontwerp t.w.v. 300 euro.
 • Materialen, kleuren, meubels en aankleding wordt uitgewerkt tot een totaalconcept t.w.v. 1100 euro.

Eisen voor deelname:

 • Bedrijf met minimaal 10 werknemers.
 • Een mogelijkheid en wens tot verandering op korte termijn.
 • Behoefte aan verbetering van de werksfeer, klant/client beleving.
 • Budget voor aanpassingen interieur.
 • Tijd om vragen te beantwoorden en analyses te maken.
 • Wens tot realisatie voor de zomer van 2023.

Wil je kans maken stuur een motivatie toe via mail of DM.

Om mee te doen ga je akkoord met het volgende:

 • Maken van foto’s tijdens het proces van de ruimtes voor social media kanalen.
 • Metingen voor- en achteraf om resultaten te vergelijken en akkoord om deze te publiceren.
 • Interviewen van werknemers.
 • Kosten van materialen, arbeidsuren van externe partijen en plaatsing zijn niet in de prijs inbegrepen.

vvv

"‘Ik geloof dat een fijne werkomgeving de gezondheid bevordert, stress vermindert, productiviteit verhoogt en daarmee het succes van een bedrijf vergroot."